Verdens beste med jordbær

Verdensbeste eller Kvæfjordkake er veeeeldig lenge siden eg har laga. Så da tenkte eg å lage ei til grillfest andre pinsedag. Eg har fylt med krem og jordbær.

Bunn:

  • 150 gr smør
  • 100 gr sukker
  • 4 egg
  • 2 dl kveitemjøl
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 3 ss melk

Rør smør og melis til ein lys og luftig krem. Bland forsiktig inn 1 egg om gangen og rør godt. Ha i kveitemjøl og bakepulver. Til slutt har du i melka.

Marengs

  • 4 eggekviter
  • 2 dl sukker
  • 50 gr mandelflak

Visp eggekvitene til du får mjuke topper. Ha i litt og litt til du får ein blank og mjuk masse.

Ha bunnen i ei lita langpanne.

Fordel marengsen over bunnen.

Strø over mandelflak.

Steik på 160 grader

Nest nederste rille

Ca 30 min

Krem:

  • 4 eggeplommer
  • 2 dl Fløyte(eg brukte gryr sin)eller mandelmelk 
  • 3/4 dl Sukker
  • 1,5 ss Maizena
  • 1 ts Vaniljepulver/vaniljestang/vaniljesukker
  • 3 ss maizena

Kok opp fløyte, sukker og vaniljepulver/stang/vaniljesukker. Bland sammen maizena og egg. Ha i den varme fløyten og bland dette  godt samen. Ha det tilbake i panna og kok til det begynner å tjukne.

Sett vaniljekremen kaldt, eg hadde den i kjøleskapet til neste dag.

  • 2 dl fløyte (eg brukte gryr fløyte)
  • 2 ss melis

Visp dette til luftig krem og bland det inn i vaniljekremen.

Del kaka i to og legg den på eit fat med marengsen opp.

Legg på krem. Eg hadde på jordbær oppå kremen. så la eg på den andre delen.

Her kan du ha på dei bæra du liker eller lage kaka uten bær.

Ps:

Eg satte kaka saman rett før servering.

0 kommentarer

Siste innlegg