Eg hadde nokon brune bananer igjen 😂😂😂Så då vart det kake til fredagskosen på jobb. Eg lager den uten laktose, egg og gluten. Kan lett gjerast sukkerfri og om du ynskjer det👍 Kaka blir saftig og kladdete inni på grunn av bananene og det er slik ho skal være😇
- 3 dl melk vanlig eller laktosefri
- 2 dl vatn
- 7,5 dl hvetemel eller 7,5 dl glutenfritt lyst mjøl
- 2 dl nøytral olje
- 2 ss eddik 7%
- 4 modne bananer
- 2,5 dl sukker eller ca 2 fl finesse bakesukker
- 2 ts kanel
- 2 ts ingefær
- 2 ts nellik
- 3 ts natron
Mos bananene og ha i krydder og natron. Bland i det våte og sikt inn mjølet. Rør til du har ei glatt røre. Den er ganske tynn men det skal den være så ikkje få panikk😂
Steik i 35-45 min på 200 grader på tredje rille i ovnen. Stikk ein pinne i kaka om det ikkje heng igjen deig er kaka ferdig. Om du bruker glutenfritt mjøl er det nok med ca 30-35 min. Med kveitemjøl treng du litt meir tid. Bruk ei lita langpanne.
Krem:
- 100 GR smelta blå Melange/ eller vanlig margarin/smør
- 250 GR vanlig melis eller melis av alternativt sukker
- 1 ss kakao
- 3 ts vaniljesukker
- 4 ss kaffi
Bland alt sammen og ha på kaka når den er kald 💕
0 kommentarer