Eg hadde nokon brune bananer igjen Så då vart det kake til fredagskosen på jobb. Eg lager den uten laktose, egg og gluten. Kan lett gjerast sukkerfri og om du ynskjer det
Kaka blir saftig og kladdete inni på grunn av bananene og det er slik ho skal være
- 3 dl melk vanlig eller laktosefri
- 2 dl vatn
- 7,5 dl hvetemel eller 7,5 dl glutenfritt lyst mjøl
- 2 dl nøytral olje
- 2 ss eddik 7%
- 4 modne bananer
- 2,5 dl sukker eller ca 2 fl finesse bakesukker
- 2 ts kanel
- 2 ts ingefær
- 2 ts nellik
- 3 ts natron
Mos bananene og ha i krydder og natron. Bland i det våte og sikt inn mjølet. Rør til du har ei glatt røre. Den er ganske tynn men det skal den være så ikkje få panikk
Steik i 35-45 min på 200 grader på tredje rille i ovnen. Stikk ein pinne i kaka om det ikkje heng igjen deig er kaka ferdig. Om du bruker glutenfritt mjøl er det nok med ca 30-35 min. Med kveitemjøl treng du litt meir tid. Bruk ei lita langpanne.
Krem:
- 100 GR smelta blå Melange/ eller vanlig margarin/smør
- 250 GR vanlig melis eller melis av alternativt sukker
- 1 ss kakao
- 3 ts vaniljesukker
- 4 ss kaffi
Bland alt sammen og ha på kaka når den er kald
0 kommentarer