Glutenfri banankake

 

Eg hadde nokon brune bananer igjen 😂😂😂Så då vart det kake til fredagskosen på jobb. Eg lager den uten laktose, egg og gluten. Kan lett gjerast sukkerfri og om du ynskjer det👍 Kaka blir saftig og kladdete inni på grunn av bananene og det er slik ho skal være😇

  • 3 dl melk vanlig eller laktosefri
  • 2 dl vatn
  • 7,5 dl hvetemel eller 7,5 dl glutenfritt lyst mjøl
  • 2 dl nøytral olje
  • 2 ss eddik 7%
  • 4 modne bananer
  • 2,5 dl  sukker eller ca 2 fl finesse bakesukker
  • 2 ts kanel
  • 2 ts ingefær
  • 2 ts nellik
  • 3 ts natron

Mos bananene og ha i krydder og natron. Bland i det våte og sikt inn mjølet. Rør til du har ei glatt røre. Den er ganske tynn men det skal den være så ikkje få panikk😂

Steik i 35-45 min på 200 grader på tredje rille i ovnen. Stikk ein pinne i kaka om det ikkje heng igjen deig er kaka ferdig. Om du bruker glutenfritt mjøl er det nok med ca 30-35 min. Med kveitemjøl treng du litt meir tid. Bruk ei lita langpanne.

Krem:

  • 100 GR smelta blå Melange/ eller vanlig margarin/smør
  • 250 GR vanlig melis eller melis av alternativt sukker
  • 1 ss kakao
  • 3 ts vaniljesukker
  • 4 ss kaffi

Bland alt sammen og ha på kaka når den er kald 💕

 

 

0 kommentarer

Siste innlegg