Flesk og duppe er ein middagsrett som bør få plass i bloggen min. Dette er ein gammal rett som har stått på middagsbordet rundt om i landet i mange årtier. Det finnes et utall av forskjellige oppskrifter på denne retten. Her har eg laget en kålrotstuing som eg er veldig glad i og serverer den ved siden av. Duppe må og til og det er mannen min veldig glad i.
Ingredienser
- 500 gr flesk i tykke skiver
- 3 ss kveitemjøl
- 3-4 dl Melk
- 1 Kålrot
- 2 Poteter til kålrotstappa
- 1 gulrot til kålrotstappa
- Fløyte, laktosefri
- Melange blå
- Muskat
- Salt og pepper
Duppe
- Flesk
- Melk
- Mjøl
- Salt
- Pepper
Steik flesket, legg det på et fat og ha i mjøl. Spe melk til passe duppe- smak til med salt og pepper.
Kålrotstappe
- Kålrot
- Potet
- Gulrot
- Salt
- Pepper
- Muskat
Kok grønsakene mør. Ha i 1 ss melange og 1-2 dl fløyte til stappa er passe tjukk. Du trenger ikkje ha i mjøl då potetene jevner stappa.
0 kommentarer