Flesk og duppe

 

Flesk og duppe er ein middagsrett som bør få plass i bloggen min. Dette er ein gammal rett som har stått på middagsbordet rundt om i landet i mange årtier. Det finnes et utall av forskjellige oppskrifter på denne retten. Her  har eg laget en kålrotstuing som eg er veldig glad i og serverer den ved siden av. Duppe må og til og det er mannen min veldig glad i.
Ingredienser

  • 500 gr flesk i tykke skiver
  • 3 ss kveitemjøl
  • 3-4 dl Melk
  • 1 Kålrot
  • 2 Poteter til kålrotstappa
  • 1 gulrot til kålrotstappa
  • Fløyte, laktosefri
  • Melange blå
  • Muskat
  • Salt og pepper

 

Duppe

  • Flesk
  • Melk
  • Mjøl
  • Salt
  • Pepper

Steik flesket, legg det på et fat og ha i mjøl. Spe melk til passe duppe- smak til med salt og pepper.

 

Kålrotstappe

  • Kålrot
  • Potet
  • Gulrot
  • Salt
  • Pepper
  • Muskat

Kok grønsakene mør. Ha i 1 ss melange og 1-2 dl fløyte til stappa er passe tjukk. Du trenger ikkje ha i mjøl då potetene jevner stappa.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg