Flesk og duppe

 

Flesk og duppe er ein middagsrett som bør få plass i bloggen min. Dette er ein gammal rett som har stått på middagsbordet rundt om i landet i mange årtier. Det finnes et utall av forskjellige oppskrifter på denne retten. Her  har eg laget en kålrotstuing som eg er veldig glad i og serverer den ved siden av. Duppe må og til og det er mannen min veldig glad i.
Ingredienser

  • 500 gr flesk i tykke skiver
  • 3 ss kveitemjøl
  • 3-4 dl Melk
  • 1 Kålrot
  • 2 Poteter til kålrotstappa
  • 1 gulrot til kålrotstappa
  • Fløyte, laktosefri
  • Melange blå
  • Muskat
  • Salt og pepper

 

Duppe

  • Flesk
  • Melk
  • Mjøl
  • Salt
  • Pepper

Steik flesket, legg det på et fat og ha i mjøl. Spe melk til passe duppe- smak til med salt og pepper.

 

Kålrotstappe

  • Kålrot
  • Potet
  • Gulrot
  • Salt
  • Pepper
  • Muskat

Kok grønsakene mør. Ha i 1 ss melange og 1-2 dl fløyte til stappa er passe tjukk. Du trenger ikkje ha i mjøl då potetene jevner stappa.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg