Eplekake med is eller fløyte er nydelig til søndagskaffien. I dag laget eg den med sukkererstatning og steikte den i Cosorien min. Dersom du ønsker bruker du vanlig sukker og steiker i steikovnen. Dette er ei lita kake. Om eg skal omgjøre det til kakeform str tenker eg at den er 20 cm
Kakebunn
- 80 gr finesse bakesukker
- 80 gr Melange/smør/blå melange
- 1/2 dl vatn
- 2 eggeplommer
- 3 ss sur melk
- 1 ts natron
- 120 gr kveitemjøl
- 1 ts Sukkr vaniljesukker
- 2 eggekviter
- 1 eple
- 2 ss kanel
- 2 ss Sukkr vaniljesukker
- Smelt sukker, vaniljesukker og melange.
- Ha i vatn og avkjøl.
- Bland sammen melk og natron
- sikt inn mjøl, bakepulver.
- bland inn ei og ei eggeplomme.
- Rør eggekvitene stive og vend inn i deigen.
- Kutt eplene i skiver og bland dei saman med vaniljesukker og kanel.
- Begynn ned eit lag epler i botn
- Ha så på røra og ha på resten av eplene og strø over sukker og kanelblandinga
Ha røra i rund form. Eg brukte ein bakering som er justerbar. Eg la bakepapir i botn av airfryeren og hadde ringen oppi.
Eg hadde airfryeren på pre heat 3 min.
Satte så på kakesymbolet som viste 150 grader i 30 min.
Dersom du steiker i ovn så bruk 170 grader ca 40 min.
Tips:
Kaka kan bli litt mørk på toppen på grunn av kanelen. Dersom du legger bakepapir på toppen så unngår du dette.
0 kommentarer