Fiskesuppe med asiatisk vri. Eg laget ei deilig rekefond som vart base for denne suppa.
- 400 gr torsk
- 100-200 gr Reker
- 2 l rekefond
- 10 cm Purreløk
- 1/3 Chilli
- 4 Poteter
- 2 skiver Sellerirot
- 1 Sjarlottløk
- 5 cm Ingefær fersk
- 3 store gulrot
- 1 kinesisk kvitløk
- 2 dl fløyte
Kutt opp alle grønsakene og kok i rekefond til dei er møre.
Mos med stavmikser. Smak til med sitron, salt og pepper.
Til slutt har du i fløyte
Damp fisken til den slipper beina.
Ha suppe i tallerken ha på fisk, reker, purre og chilli.
Rekefond
https://lailasmat.blogg.no/rekefond-med-asiatisk-vri.html
Tips:
Dersom ikkje suppa blir gul nok tilsett litt safran🥰
0 kommentarer