Heilgrilla kylling er ein av mine favoritter. Denne gangen fylte eg med krydder,epler og kvitløk. Det var nydelig godt som alltid
- 1 stange kylling
- 2 epler
- 1 kinesisk kvitløk
- 1 løk
- 1/4 purre
Vask kyllingen og kutt opp epler og kvitløk og bland inn litt av krydderblandingen. Ha alt inni kyllingen og sett det på grillen.
Ha resten av krydderblandingen utenpå kyllingen. Løs litt på skinnet og ha krydder inni lomma.
Krydderblanding
- 1 ss kvitløkspulver
- 1 ss løkpulver
- 2 ss smoked paprika
- 1 ss salt
- 1/2 ss pepper
- 2-3 ss honning
- 1-2 dl smelta margarin
Smelt margarin og bland inn krydder og honning
Legg kyllingen på grillen på inndirekte varme ca 180 grader i 1-1 1/2 time. Sett i termometer ved låret så har du kontroll på streiketida. La kyllingen kvile i 20-30 min før du skjærer i den.
0 kommentarer