Grillbein med 3-2-1 metoden

 

Grillbein med 3 2 1 metoden. Eg begynte med å lage ein snake på kullgrillen. Då får eg låg temperatur og mørt kjøtt. Denne metoden er ofte brukt på spareribs og eg ville prøve den på grillbein. Desse grillbeina koster berre 49 kr kiloen og det var mykje kjøtt på de. Med denne metoden vart kjøttet så mørt at du kan ete det uten å tygge🤣🤣Glemte å ta bilde etter at det var ferdig

  • 500 grillbein pr person
  • 1 ss Salt
  • 1/2 ss Pepper
  • 1 ss løkpulver
  • 2 ss Røkt pepper
  • 1 ss Sukkr gold
  • Gni beina inn med krydder og legg på grillen inndirekte låg varme. Ca 100-105 grader
  • Bland sammen ein del eplesidereddik med 3 deler vatn og ha på ei sprøyteflaske.
  • Steik først i tre timer. Sprøyt grillbeina med eddik og vatnblandinga kvar 30 min dei første tre timane.
  • Pakk inn i folie og grill videre i 2 timer.
  • Ta ut av folie og smør inn med bbq saus og grill i ein time.

https://lailasmat.blogg.no/bbq-saus-med-alternativ-sotning.html

Server med grilla mais, poteter, steikt løk. Du kan og ha coleslow til om du ønsker.

0 kommentarer

Siste innlegg