Liten sukkerfri sjokoladekake

Sjokoladekake er alltid deilig. Her har eg laget kake uten egg og sukker. I dag laget eg berre ei lita kake og steikte den i Cosori airfryer. Dette er perfekt når du er få stk som har lyst på litt kos til kaffen. Dersom du vil ha ei større kake så dobler eller tripler du oppskrifta. Du kan og steike den i vanlig steikovn, bruk då 175 grader og midt i ovnen.

Kakebunn

  • 2,2 dl kveitemjøl
  • 0,7 dl bakesukker(finesse)
  • 1,5 ss kakao
  • 2 ts  natron
  • 0,5 dl Melange( smelta)
  • 2,5 dl skumma surmelk
  1. Forvarm airfryeren på  150 grader i 3 min.
  2. Bland sammen dei tørre ingrediensene
  3. Tilsett Melange og surmelk
  4. Kle/ smør ei lita ildfast form. Du kan og bruker ei aluminiumsform mi form var 19* 12 cm
  5. Hell røra i forma og trykk på kakeikonet. Dette var 150 grader i 30 min. Bruk ein pinne til å sjekke om kaka er steikt. Steik videre nokre minutter om kaka ikkje er gjennomsteikt.
  6. Avkjøl før du har på glasuren

Glasur

  • 1 ss kakao
  • 1,5 ts  Sukkr vaniljesukker
  • 50  gr Sukkr melis
  • 25 gr Melange
  • 2 ss melk
  1. smelt Melange
  2. Bland inn melk
  3. Bland inn kakao, melis og vaniljesukker
  4. Rør til du har ei glatt røre
  5. Smør dette over kaka og ha på strøssel om du ynskjer

0 kommentarer

Siste innlegg