Sjokoladekake med sukkererstatning og sjokoladekrem med naturell ost er nydelig godt.
😇😇😇Eg bruker laktosefrie produkter. Du bruker dei du vanligvis bruker. Eg har bytter ut sukkeret med finesse bakesukker
Kakebunn
- 160 gr finesse bakesukker
- 200 gr blå melange
- 4,5 ss kakao
- 1,3 dl vatn
- 4 eggeplommer
- 200 gr kveitemjøl
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
- 4 eggekviter
- Smelt sukker og melange.
- Ha i vatn og kakao og avkjøl.
- sikt inn mjøl, bakepulver og vaniljesukker.
- bland inn ei og ei eggeplomme.
- Rør eggekvitene stive og vend inn i deigen.
Ha røra i 3 runde former. Eg brukte 26 cm. Kan og bruke 4 då blir dei lutt høgare.
Steik på 170 grader i ca 15 min på varmluft då får du plass til alle samtidig.
Eg bruker bringebær inni kaka sammen med sjokoladekremen. Kjøp 2-3 korger med bringebær. Du kan pynte kaka med resten om du har nokre igjen
Kremen
- 3 pk kremost Philadelphia
- 250 gr Melange
- 300 gr Sjokolade lys uten sukker
- 1 ts vaniljepulver
- 1 dl Sukkr melis
Ha kremosten, melis, vaniljepulver og Melange i ei bolle og visp til det er klumpfritt. .
Ha i smelta sjokolade som har fått kjølt seg ned litt.
Del kaka i to eller tre. Ha krem og bringebær mellom laga. Til slutt har du krem utenpå kaka og pynter med det liker eller har den nett som den er.