Sjokoladekake er alltid deilig. Her har eg laget kake uten egg. Laget i ei lita ildfast form.
Dersom du ynskjer ei større kake dobler du ingrediensene og steiker i langpanne som er 25*35 cm
Kakebunn
- 4,5 dl kveitemjøl
- 3,5 dl sukker
- 2,5 ss kakao
- 0,5 ss natron
- 1 dl Melange( smelta)
- 0,5 liter kefir
- sett ovnen på 175 grader
- Bland sammen dei tørre ingrediensene
- Tilsett Melange og kefir
- Kle/smør ei ildfast form eller kakeform 13,5*9,5 cm
- Hell røra i forma og steik midt i ovnen i ca 40 min. Bruk ein pinne til å sjekke om kaka er steikt
- Avkjøl før du har på glasuren
Glasur
- 2 ss kakao
- 0,5 ss vaniljesukker
- 200 gr melis
- 50 gr Melange
- 0,25 dl melk
- smelt Melange
- Bland inn melk
- Bland inn kakao, melis og vaniljesukker
- Rør til du har ei glatt røre
- Smør dette over kaka og ha på strøssel om du ynskjer
0 kommentarer