Gulrotkake
en deilig krydra kake er deilig det. i denne gulrotkaka får du eit hint av krydder og med litt syre frå sitrusfrukter. Nam nam
- 5 dl hvetemel
- 4 Ts bakepulver
- 1 Ts natron
- 1 1/2 dl brunt sukker
- 2 Ts kanel
- 1 Ts vaniljesukker
- 1 Ts kardemomme
- 1 Ts malt ingefær
- 1/2 Ts nellik
- 4 egg
- 1/2 Ts salt
- 3 dl nøytral olje
- 9 dl finraspa gulrøtter
- Finraspa skall av 1/2 appelsin
Bland det tørre og bland inn resten og stek i rund form på 26 cm og steik 180 grader i ca 45 min
Når kaka er kald lag små hull i toppen med en liten gaffel og dynk med 1/2 appelsin
Krem
Alt må være romtemperert
- 175 gr filadelfiaost naturell laktosefri visp luftig og tilsett Melange og melis
- 125 gr melkefri Melange
- 300 gr melis
- Skall av halv appelsin og halv sitron
- Saft av 1/2 sitron og litt saft av appelsin
0 kommentarer