Mammas svineribbe

Mammas svineribbe med ein liten vri

Det er ikkje så ofte eg lager svineribbe, men i dag ville eg prøve på mammas svineribbe😇 Den er med ein liten vri som er forklart nede i oppskrifta😀Eg serverte den sprø svoren ved siden av,men glemte å ta bilde av den🥰

  • 2,5 kg svineribbe
  • Salt og pepper
  • Gulrøtter 1-2 PR person
  • Poteter 3 PR person
  • 1 Løk
  • Surkål
  • Brun saus
  • Rosenkål
  • Blomkål
  • Gni inn ribba med salt og pepper og sett kaldt. Dette kan du gjere to dager før den skal steikes.
  • Finn fram ei form og legg ribba med svoren ned. Ha på vatn så det dekker svoren. Dekk forma med folie.
  • Sett ovnen på 180 grader og damp 1 time.
  • Ta ut forma  og snu ribba med svoren opp. Legg den på rist. Fyll på forma med vatn og ha i ein-to løk to gulrøtter og litt purreløk. Sett ovnen på 60-70 grader og sett forma inn igjen i ovnen. 15 timer. Skru opp til 225 på slutten slik at du får sprø svor.
  • Ta ut ribba. Ta vekk svoren og legg på eit fat. Smør ribba inn med grov sennep og brunt sukker. Sett inn i ovnen til ribba er litt karamellisert.

  • Server med surkål  og kokte poteter, brokkoli,  og gulrøtter.
  • Brun saus her bruker eg krafta fra steikinga av ribba og fremgangsmåte finner du i linken her

https://lailasmat.blogg.no/brun-saus.html

surkål

https://lailasmat.blogg.no/surkal.html

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg