Mammas svineribbe med ein liten vri
Det er ikkje så ofte eg lager svineribbe, men i dag ville eg prøve på mammas svineribbe😇 Den er med ein liten vri som er forklart nede i oppskrifta😀Eg serverte den sprø svoren ved siden av,men glemte å ta bilde av den🥰
- 2,5 kg svineribbe
- Salt og pepper
- Gulrøtter 1-2 PR person
- Poteter 3 PR person
- 1 Løk
- Surkål
- Brun saus
- Rosenkål
- Blomkål
- Gni inn ribba med salt og pepper og sett kaldt. Dette kan du gjere to dager før den skal steikes.
- Finn fram ei form og legg ribba med svoren ned. Ha på vatn så det dekker svoren. Dekk forma med folie.
- Sett ovnen på 180 grader og damp 1 time.
- Ta ut forma og snu ribba med svoren opp. Legg den på rist. Fyll på forma med vatn og ha i ein-to løk to gulrøtter og litt purreløk. Sett ovnen på 60-70 grader og sett forma inn igjen i ovnen. 15 timer. Skru opp til 225 på slutten slik at du får sprø svor.
- Ta ut ribba. Ta vekk svoren og legg på eit fat. Smør ribba inn med grov sennep og brunt sukker. Sett inn i ovnen til ribba er litt karamellisert.
- Server med surkål og kokte poteter, brokkoli, og gulrøtter.
- Brun saus her bruker eg krafta fra steikinga av ribba og fremgangsmåte finner du i linken her
https://lailasmat.blogg.no/brun-saus.html
surkål
https://lailasmat.blogg.no/surkal.html
0 kommentarer