Får i kål vart kåra som Norges nasjonalrett for 40 år sidan.
Fårikål er tradisjonsmat som har blitt brukt rund om i landet.
Fårikålen er perfekt mat når du samler familien og venner rundt middagsbordet og er nesten bedre dag to og tre👍
For dere som ikke er glad i fårekjøtt så kan du bytte ut fårekjøttet med svin👍
- 2 kg lammekjøtt
- 1 Kål
- Ca 5 dl vatn
- 2-4 ts Salt
- 3-4 Pepper
Ha ca 5 dl vatn i ei stor gryte. Legg kjøtt og kål lagvis i gryta. Strø salt og heil pepper mellom laga. Kok i 2-3 timer.
Poteter og gulrøtter koker jeg i ei panne for seg selv.
Det er mange som har mel mellom laga, det bruker ikke jeg.
Jeg bruker krafta fra fårikålen til å slå over når jeg spiser.
Det hender også at jeg lager saus på krafta.
Saus:
3 ss Melange smelta
3 ss hvmel ha i smøret
Spe med kjøttkraft til du har ein fin saus 1,2 l ca