Urtesalt er deilig garnityr til salater, på egg, i marinaden til grillmaten. Her er det fantasien som set ein stopp på kva du kan bruke det til💝hadde tenkt å tilsette litt kvitløk, men kom på det når eg hadde fått blandinga i ovnen 😉😁
- 2 dl grovt salt
- 3 l Urter, eg brukte ein blanding av desse👉gressløk, timian, oregano, basilikum, bladpersille og rosmarin
- Rens urtene, og kjør alt i en foodprosessor sammen med grovt salt. Kjør til blandingen er en graut.
- Trykk blandingen ut på et bakepapirkledd stekebrett. Press det helt flatt.
- Sett ovnen på 50 grader, h stekeovnsdøra på gløtt. Tørk urtene. Det kan ta mange timer, og avhenger av hva du har brukt av urter og grønt.
- Når urtene er heilt tørre kjører du dei på nytt i foodprosessor, ha urtesalter over på glass med tett lokk.
- Oppbevar tørt, mørkt.
0 kommentarer