Urtesalt

 

Urtesalt er deilig garnityr til salater, på egg, i marinaden til grillmaten. Her er det fantasien som set ein stopp på kva du kan bruke det til💝hadde tenkt å tilsette litt kvitløk, men kom på det når eg hadde fått blandinga i ovnen 😉😁

  • 2 dl grovt salt
  • 3 l Urter, eg brukte ein blanding av desse👉gressløk, timian, oregano, basilikum, bladpersille  og rosmarin
  • Rens urtene, og kjør alt i en foodprosessor sammen med grovt salt. Kjør til blandingen er en graut.
  • Trykk blandingen ut på et bakepapirkledd stekebrett. Press det helt flatt.
  • Sett ovnen på 50 grader, h stekeovnsdøra på gløtt. Tørk urtene. Det kan ta mange timer, og avhenger av hva du har brukt av urter og grønt.
  • Når urtene er heilt tørre kjører du dei på nytt i  foodprosessor, ha urtesalter over på glass med tett lokk.
  • Oppbevar tørt, mørkt.

0 kommentarer

Siste innlegg