Eplekake er deilig no om hausten når me får tak i deilige norske epler. Eg var heldig å fekk epler hos svigermor 😁Denne fant eg i den gamle kokeboka mi der eg har skrive inn oppskrifter siden tidleg på 80 talet. Eg har laga med sukkererstatning. Kjekt å børsta støv av gamle oppskrifter
Deig:
- 200 gr kveitemjøl
- 80 gr smør
- 1/2 dl vatn
- 1 knivsodd salt
Fyll 1
- ca 1/2 kg syrlige epler
- 250 gr malte mandler
- 100 gr rosiner
Fyll 2
- 3 egg
- 3 dl rømme
- 2 ss finesse bakesukker( dette er dobbelt så søtt så farin)
- 3 ts kanel
Framgongsmåte:
- Smuldre smøret i melet. Tilsett vatn og salt. Arbeid deigen raskt sammen. Eg knadde lett sammen med hendene mine.
- La deigen kvile 1/2 time i kjøleskapet.
- Skrell eplene og ta ut kjernene.
- Slå sammen egg, sukker, kanel og rømme i ei skål.
- Kjevle deigen ut i ca 3 mm tykkelse og legg leiven i ei form på 26 cm. Deigen skal dekke bunn og sidene. Legg deigen dobbelt langs kanten om du har nok deig.
- Stikk hull i botn med ein gaffel.
- Strø på malte mandler og legg rosiner oppå.
- Legg på eplene.
- Til slutt heller du over fyll nr to
Sett ovnen på 200 grader og steik i 40 min på nest nederste rille i ovnen
Server den gjerne med fløyte eller god iskrem.
0 kommentarer