Speltbrød

 

Speltbrød

  • 3 dl appelsinjuice( eg pressa appelsinene sjølv)kan byttes ut med youghurt for dei som ikkje tåler citrus
  • 5 dl vatn
  • 5 dl grov spelt
  • 7 dl Fin spelt
  • 3 ss olje
  • 2vss fiberhusk
  • 1 pk gjær
  • 2 ts salt

Varm vatn ig juice til 37 grader.

Elt sammen alle ingrediensene til ein litt laus deig.

Forhev 1 time og stikk hull i deigen og hev 1 til.

Fordel i to former.

Etterhev i 40-60 min

Nederste rille i ovnen

225 grader i   Ca 60 min

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg