Speltbrød

 

Speltbrød

  • 3 dl appelsinjuice( eg pressa appelsinene sjølv)kan byttes ut med youghurt for dei som ikkje tåler citrus
  • 5 dl vatn
  • 5 dl grov spelt
  • 7 dl Fin spelt
  • 3 ss olje
  • 2vss fiberhusk
  • 1 pk gjær
  • 2 ts salt

Varm vatn ig juice til 37 grader.

Elt sammen alle ingrediensene til ein litt laus deig.

Forhev 1 time og stikk hull i deigen og hev 1 til.

Fordel i to former.

Etterhev i 40-60 min

Nederste rille i ovnen

225 grader i   Ca 60 min

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg