I mitt forsøk på å lage det perfekte surdeigsbrødet er det blitt mange brød som eg ikkje har kunne spist. Eg liker ikkje å kaste mat så denne loffen som eg lagde vart litt for fuktig inni og ikkje så god å spise. Men eg laget deilige brødsticks av den. Nydelig som snacks eller tilbehør til gryter og supper 🥰 Dette er ein perfekt måte å bruke opp gammelt brød på👍
Brødsticks
- 1 surdeigsloff/ eller annet brød
- 3 ss nøytral olje
- 1 kinesisk kvitløk
- Flaksalt
- Sesamfrø
Skjær brødet opp i stenger som du legger i ei skål/ fat. Bland sammen olje og raspa kvitløk. Ha blandinga over brødet og legg dei på ei bakeplate dekket med bakepapir. Strø på salt og sesamfrø før du har dei i ovnen.
Steik på 200 grader i 15-25 min midt i ovnen. Eg brukte varmluft. Dersom du bruker vanlig øker du temperaturen med 10 grader. Sjekk at de er sprø før du tar de ut. Skal være litt brun på skorpa