Brownie med sukkererstatning

 

Brownie er alltid ein slager. Her har eg prøvd meg på ein variant med sukkererstatning og sukkerfri sjokolade. Eg laga ei lita kake denne gangen og steikte i airfryer. Det gjekk kjempefint

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 180  gr finesse bakesukker
  • 225 gr smør
  • 125 gr mel
  • 1 ts vaniljepulver
  • 35 gr kakao
  • 100 gr mørk sukkerfri sjokolade

Framgongsmåte:

  • Ha alt det tørre i en bolle og røre rundt, bruk kjøkkenmaskin om du ynskjer.
  • Smelt smøret og ha sjokoladen oppi. Bland det sammen med det tørre
  • Ha i ett og ett egg og røre til du får ei glatt  røre.
  • Helle denne over i airfryer som du har lagt bakepapir i botn på.
  • Sett airfryer på 150 grader og steik ca 15-20 min

 

TIPS:

Dersom du ynskjer å doble oppskrifta og steike den i ovnen bruker du ei form på 35 x 25 cm og steiker på varmluft 160°c i 30 minutter. La avkjøle godt før du deler opp.

Om du bruker vanlig farin dobler du sukkermengden i forhold til finesse bakesukker.

Dersom du ønsker ei lysere kake kan du bruke halvt om halvt med lys og mørk sjokolade.

0 kommentarer

Siste innlegg