Creme brulet har stått på to lista mi leeeenge. Til jul fekk eg meg brenner, heile 4 stk🤣🤣🤣 må ha ønska dette veldig sterkt.
4-5 PORSJONAR
- 1 stk. vaniljestang
- 2 dl kremfløte
- 2 dl melk
- 75 g sukker
- 4 stk. eggeplomme
- ca. 75 g sukker til toppingen
FRAMGONGSMÅTE
- Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene.
- Avkjøl melk og fløyteblandinga til ca 37 grader.
- Rør saman eggeplommer, tilsett melk og fløyteblandinga,rør godt heile tida
- Sil blandingen og hell den over i ildfaste porsjonsformer.
- Sett formene i ei langpanne, hell i vatn opp til ca 1/3 av formene.
- Steik på nederste rille på 150 °C, ca. 36-45 minutter.
- Desserten skal væra litt fast når du trykker på den.
- Avkjøl og ha på eit tynt lag med brunt sukker. Du kan lage desserten dagen i førevegen, og berre brenne av med sukker før servering
- Sett firmene under grillelementet i ovnen, nokre minutter minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell. Eller du kan bruke bruke ein slik eg gjorde, det vart heilt perfekt.
0 kommentarer