Creme brulet

 

Creme brulet har stått på to lista mi leeeenge. Til jul fekk eg meg brenner, heile 4 stk🤣🤣🤣 må ha ønska dette veldig sterkt.

4-5 PORSJONAR

  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl melk
  • 75 g sukker
  • 4 stk. eggeplomme
  • ca. 75 g sukker til toppingen

FRAMGONGSMÅTE

  • Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene.
  • Avkjøl melk og fløyteblandinga til ca 37 grader.
  • Rør saman  eggeplommer, tilsett melk og fløyteblandinga,rør godt heile tida
  • Sil blandingen og hell den over i ildfaste porsjonsformer.
  • Sett formene i ei langpanne, hell i vatn opp til ca 1/3 av formene. 
  • Steik på nederste rille på 150 °C, ca. 36-45 minutter.
  • Desserten skal væra litt fast når du trykker på den.
  • Avkjøl og ha på eit tynt lag med brunt sukker. Du kan lage desserten dagen i førevegen, og berre brenne av med sukker før servering
  • Sett firmene under grillelementet i ovnen, nokre minutter minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell.  Eller du kan bruke bruke ein slik eg gjorde, det vart heilt perfekt.

0 kommentarer

Siste innlegg