Daimiskake er alltid populært. Når barna mine var små laget eg alltid dette til bursdager👍 eg har to varianter som eg veksla mellom. Det var med mandelbunn og med marengsbunn. Denne som eg laget her er med marengsbunn.
Bunnen
- 3 eggekviter
- 1,5 dl sukker
- 1 ss maizena
- 1 ts hjortetakksalt
Visp eggekviter og sukker til den er stiv. Bland inn maizena og hjortetakksalt.
Ha marengsen i ei form på 26 cm eller teikn ein runding på eit bakepapir.
110 grader i 3 timar
Kremen
- 3 eggeplommer
- 0,5 dl sukker
- 3 dl fløyte
- To poser Daimkuler eller to doble Daim sjokolader
Visp eggedosis av eggeplommer og sukker.
Bland inn vispa fløyte. Bland i 1 1/2 pose med Daimkuler. Resten har du oppå iskaka til pynt.
Sett kaka i fryseren natta over.
0 kommentarer