Dronningens festkake
Denne kaka fant eg på baksida av papiret til Dronningsjokoladen.
Eg har laget sen mange ganger og den er deilig og mektig sjokoladekake dom passer til fest.
Bunn
- 5 egg
- 6,5 dl sukker
- 3,5 dl melk
- 300 gr smeltet smør/ margarin
- 2 ts vaniljesukker
- 5 ss kakao
- 6,5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
Rør sammen egg og sukker. (Eg bruker å vispe eggedosis)Tilsett melk og smør vekselvis med den tørre blandingen. Helles i bakepapirkledt form på 26 cm.
Steik på nederste rille 175 grader i 60 min. Avkjøl på rist.
Fyll
- 200 gr smør
- 300 gr melis
- 1 egg
- 2 ss konjakk, juice, sterk kaffen eller sankt Halvard likør
- 2 ts vaniljesukker
- 50 gr Dronningsjokolade
Rør smør og sukker kvitt. Pisk inn egget og konjakk. Rasp kokesjoladen og bland forsiktig inn.
Fordel kremen mellom laga, ta lutt av den til pynt oppå kaka.
Glasur
- 100 gr smør
- 1 ss sirup
- 1 ss konjakk, juice, sterk kaffen eller sankt Halvard likør
- 150 gr Dronningsjokolade
Varm opp smør, sirup og konjakk. Trekk kjelen tilsides og ga i sjokoladen.
La det avkjøle litt før du har den på kaka. Pynt kaka slik du ønsker
0 kommentarer