Eplekake er enkel og god kaffekos. I dag hadde eg nokre eggeplommer og epler som skulle vert brukt opp. I dag laga eg kaka i ei rund form på 26 cm
- 130 gr Melange/smør du velger sjølv.
- 2 dl sukker
- 6 eggeplommer
- 3 egg
- 2 ts vaniljesukker
- 1 1/2 ts bakepulver
- 4 dl Kveitemjøl
Visp smør og sukker kvitt. Ha i 1 egg/eggeplomme om gongen. Bland det tørre i deigen.
Ha eit lag røre i den smurte forma legg så eit lag med epler. Ha på resten av røra og eit nytt lag med epler. Strø over perlesukker før steiking
Epleblanding
- 6 epler
- 3 ss Brunt sukker
- 2-3 ts Kanel
- 1 ss sitron
Kutt opp eplene i tynne skiver og legg i ei skål. Ha på sitron for å unngå at de blir brune. Ha på sukker og kanel og la det stå mens du lager røra.
Steik kaka på nest nederste rille på 180 grader i 1 time
Server gjerne med is eller fløyte.
0 kommentarer