Eplekake med norske epler

Eplekake er enkel og god kaffekos. I dag hadde eg nokre eggeplommer og epler som skulle vert brukt opp. 😍I dag laga eg kaka i ei rund form på 26 cm🥰

  • 130 gr Melange/smør du velger sjølv.
  • 2 dl sukker
  • 6 eggeplommer
  • 3 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 4 dl Kveitemjøl

Visp smør og sukker kvitt. Ha i 1 egg/eggeplomme om gongen. Bland det tørre i deigen.

Ha eit lag røre i den smurte forma legg så eit lag med epler. Ha på resten av røra og eit nytt lag med epler. Strø over perlesukker før steiking

Epleblanding

  • 6 epler
  • 3 ss Brunt sukker
  • 2-3 ts Kanel
  • 1 ss sitron

Kutt opp eplene i tynne skiver og legg i ei skål. Ha på sitron for å unngå at de blir brune. Ha på sukker og kanel og la det stå mens du lager røra.

Steik kaka på nest nederste rille på 180 grader i 1 time

Server gjerne med is eller fløyte.

0 kommentarer

Siste innlegg