Eplekake med vaniljekrem

 

Eplekake er enkel og god kaffekos. Servert med deilig is eller vispa fløyte er dette heilt perfekt. I dag laget eg kaka med ein deilig vaniljekrem.

Deigen

  • 230 gr Melange/smør du velger sjølv.
  • 2 dl sukker
  • 5 egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 4 dl Kveitemjøl

Visp smør og sukker kvitt. Ha i 1 om gongen. Bland det tørre i deigen.

Epleblanding

  • 3 epler
  • 3 ss Sukker
  • 2 ts Kanel

Slik gjer du:

Kutt opp eplene i tynne skiver og legg i ei skål. Ha på sitron for å unngå at de blir brune. Ha på sukker og kanel og la det stå mens du lager røra.

Vaniljekrem

  • 5 stk. eggeplomme
  • 0,7 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang og 1ts vaniljesukker
  • 4 dl melk, eg brukte mandelmelk
  • 2 ss maisenna

Slik gjer du:

  • Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
  • Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stanga i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maisena i blandingen.
  • Varm opp blandingen på låg varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke.
  • Avkjøl kremen litt før du har den på røra

Montering av kaka:

Ha røra i den smurte forma legg så eit lag med epler. Ha på vaniljekrem og resten av eplene. Strø over perlesukker

Steik kaka på nest nederste rille på 180 grader i ca 1,5 time 

Server gjerne med is eller fløyte.

0 kommentarer

Siste innlegg