Eplekake er enkel og god kaffekos. Servert med deilig is eller vispa fløyte er dette heilt perfekt. I dag laget eg kaka med ein deilig vaniljekrem.
Deigen
- 230 gr Melange/smør du velger sjølv.
- 2 dl sukker
- 5 egg
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 4 dl Kveitemjøl
Visp smør og sukker kvitt. Ha i 1 om gongen. Bland det tørre i deigen.
Epleblanding
- 3 epler
- 3 ss Sukker
- 2 ts Kanel
Slik gjer du:
Kutt opp eplene i tynne skiver og legg i ei skål. Ha på sitron for å unngå at de blir brune. Ha på sukker og kanel og la det stå mens du lager røra.
Vaniljekrem
- 5 stk. eggeplomme
- 0,7 dl sukker
- 1 stk vaniljestang og 1ts vaniljesukker
- 4 dl melk, eg brukte mandelmelk
- 2 ss maisenna
Slik gjer du:
- Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele.
- Skrap ut vaniljefrø fra vaniljestenger og ha frø og stanga i eggeblandingen. Spe med melk og rør ut maisena i blandingen.
- Varm opp blandingen på låg varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke.
- Avkjøl kremen litt før du har den på røra
Montering av kaka:
Ha røra i den smurte forma legg så eit lag med epler. Ha på vaniljekrem og resten av eplene. Strø over perlesukker
Steik kaka på nest nederste rille på 180 grader i ca 1,5 time
Server gjerne med is eller fløyte.
0 kommentarer