Porsjonskaker med butterdeig og epler servert med is må vel være ein fin søndagsdessert. Du kan sjølvsagt lage butterdeigen sjølv det gjorde ikkje eg🥰
- 3 stk butterdeig plater
- Epler
- 50 gr smør
- 2 dl sukker eller alternativt sukker som eg brukte (finesse bakesukker)
- 1-2 ts Kanel
- Brunt sukker vanlig eller alternativt som eg bruket(
- 1 egg til pensling
- smelt sukkeret og la det koke til det blir lyst brunt
- Fordel massen på eit bakepapir i 6 porsjoner
- Sett ovnen på 200 grader
- Skrell eplene og del opp i skiver
- Legg dei over karamellen
- Dryss over litt sukker og kanel
- Legg ein liten klatt smør på kvar kake
- Del kvar butterdeig plate i to og bak dei ut slik at dei passer over eplene
- Trykk dei godt ned rundt kantene
- Bak i ovnen ca 15-20 min
- Snu kakene og server med is eller kremfløyte
0 kommentarer