Fine rundstykker

Rundstykker er alltid ein slager på koldtbordet💝 både lyse og grove er godt. Desse laget eg veldig mykje på 80 talet🤣🤣 har gjort nokon små endringer, men like gode er dei.  Her er det lyse rundstykker. Laget til 40 års feiring av dotter mi🎉🎉🎉🎉

Vart 23 stk, ca 85 gr pr stk

Ingredienser:

  • 1 kg kveitemjøl
  • 100 gr smør/Melange
  • 4 dl melk
  • 3 dl vatn
  • 1 egg
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 50 gr gjær, fersk eller tørr. Eg bruker tørr
  • Varm melka og ha i vatn. Slå det over i bolla til kjøkkenmaskinen.
  • Når veska er 37 grader blander du inn egget og det tørre. Hold av litt mjøl.
  • Kutt opp smøret i terninger og ha i ein og ein terning mens maskinen går.
  • La deigen elte i 15 min. Deigen skal være smidig, men ikkje klissete. Fyll på med mjøl til deigen er mjuk og god å jobbe med
  • Hev deigen til dobbel størrelse
  • Sett ovnen på 180 grader varmluft
  • Trill ut rundstykker og legg på eit brett.
  • Hev i ca 30-40 min. Pensle med egg og ha på valmuefrø.
  • Steik til rundstykkene er gylnde dette tar ca 15 min

0 kommentarer

Siste innlegg