Rundstykker er alltid ein slager på koldtbordet💝 både lyse og grove er godt. Desse laget eg veldig mykje på 80 talet🤣🤣 har gjort nokon små endringer, men like gode er dei. Her er det lyse rundstykker. Laget til 40 års feiring av dotter mi🎉🎉🎉🎉
Vart 23 stk, ca 85 gr pr stk
Ingredienser:
- 1 kg kveitemjøl
- 100 gr smør/Melange
- 4 dl melk
- 3 dl vatn
- 1 egg
- 2 ts salt
- 2 ts sukker
- 50 gr gjær, fersk eller tørr. Eg bruker tørr
- Varm melka og ha i vatn. Slå det over i bolla til kjøkkenmaskinen.
- Når veska er 37 grader blander du inn egget og det tørre. Hold av litt mjøl.
- Kutt opp smøret i terninger og ha i ein og ein terning mens maskinen går.
- La deigen elte i 15 min. Deigen skal være smidig, men ikkje klissete. Fyll på med mjøl til deigen er mjuk og god å jobbe med
- Hev deigen til dobbel størrelse
- Sett ovnen på 180 grader varmluft
- Trill ut rundstykker og legg på eit brett.
- Hev i ca 30-40 min. Pensle med egg og ha på valmuefrø.
- Steik til rundstykkene er gylnde dette tar ca 15 min
0 kommentarer