Fish and chips

 

Fish and chips

Fisk er ikkje alltid like enkelt å få barn til å eta. Men med fisk and chips pleier dette ikkje å være noko problem.

150-200 GR kvit fisk(hyse) PR person

Olje til fritering

Mjølblanding:

  • 5 ss kveitemjøl
  • 4 Ts salt
  • 1 Ts pepper
  • 3 Ts seafood and fish krydder

Eggeblanding:

  • 2 egg
  • 1 ss seafood and fish krydder

Brødraspblanding:

  • 5 ss brødrasp(strøkavring)
  • 5 ss semulegryn

 

Friter fisken på 180 grader i ca 5 min til fisken er lys brun sprø.

 

Chips:

  • 1-2 store poteter PR person
  • Olje til fritering

Skjær potetene i staver og legg i kaldt vatn i 4 timar. Slå av vatnet og tørk potetene godt. Legg potetene i kald olje og kok opp, kok videre i 15 min. Ta ut potetene og la dei renne av seg og bli kalde. Rett før servering ha dei tilbake i oljen og friter til dei er lys brune og sprø.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg