Fish and chips
Fisk er ikkje alltid like enkelt å få barn til å eta. Men med fisk and chips pleier dette ikkje å være noko problem.
150-200 GR kvit fisk(hyse) PR person
Olje til fritering
Mjølblanding:
- 5 ss kveitemjøl
- 4 Ts salt
- 1 Ts pepper
- 3 Ts seafood and fish krydder
Eggeblanding:
- 2 egg
- 1 ss seafood and fish krydder
Brødraspblanding:
- 5 ss brødrasp(strøkavring)
- 5 ss semulegryn
Friter fisken på 180 grader i ca 5 min til fisken er lys brun sprø.
Chips:
- 1-2 store poteter PR person
- Olje til fritering
Skjær potetene i staver og legg i kaldt vatn i 4 timar. Slå av vatnet og tørk potetene godt. Legg potetene i kald olje og kok opp, kok videre i 15 min. Ta ut potetene og la dei renne av seg og bli kalde. Rett før servering ha dei tilbake i oljen og friter til dei er lys brune og sprø.
0 kommentarer