Foccaia er deilig tilbehør til både koldtbord, supper og gryterett. Eg er i overkant glad i brødmat og foccaia er ein av favorittane.
Du kan fylle den med det du liker. Denne gangen var det kun olje fra fetaostglasset og flaksalt.
- Ca 700- 800 gr kveitemjøl
- 1/2 l vatn
- 3 ss olje
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 pk gjær
- Ha vatn i bakebolle og tilsett det tørre. La maskinen gå 10-15 min.
- Hev til dobbel størrelse tar ca 1 time.
- Ha deigen i ei lita langpanne eg har ei med plastlokk på som eg pleier å bruke til kake. Då får du litt høgde på den.
- Etterhev i ca 1 time og lag groper i deigen og ha på olje fra fetaost.
- Du kan og putte fetaost i gropene.
- Strø på flaksalt og steik på 225 grader til brødet er lysebrunt og har ein hul lyd når du dunker i det.
- Brødet vart utrulig mjukt og godt. Var faktisk line godt dagen etterpå og.
0 kommentarer