Gateau marcel

 

For litt siden fekk eg smaka gateau marcel og denne kaka var både nydelig god og mektig. Dette er den perfekte kaka for alle sjokoladeelskere. Eg laget ein bringebær couli som tilbehør for å balansere sødmen i kaka.

  • 200 gr kokesjokolade
  • 200 gr smør
  • 200 gr sukker
  • 8 eggeplommer
  • 6 eggekviter
  • Smør og sukker til å smøre med
  • Pynt til kaka. Her kan du bruke sjokolade, kakao eller nokre fine makroner.
  1. smelt sjokolade og smør over vannbad
  2. Bland 2/3 deler av sukkeret med eggeplommer og pisk eggedosis
  3. Pisk eggekvitene til dei er stive. Tilsett sukker litt og litt til du får ein blank marengs
  4. Når sjokoladeblandingen har fått kjølt seg litt vender du den forsiktig inn i eggedosisen.
  5. Til slutt rører du forsiktig inn marengsen til røra er glatt.
  6. Smør springforma med smør og strø på sukker. Brukte ei som er 26 cm. Om du ynskjer ei høgare kake så går du ned til 24/22 cm
  7. Hell 2/3 av røra i forma og steik på 175 grader i 30 min. Kaka fell saman når du tar den ut av ovnen, det er slik det skal være.
  8. Resten av røra setter du kaldt
  9. Kjøl kaka ned før du har på resten av røra.
  10. La kaka stå kaldt over natta.
  11. Før du serverer strør du på pynt. Enten kakao eller raspa sjokolade

0 kommentarer

Siste innlegg