Glutenfri gulrotkake

Deilig gulrotkake i langpanne. Eg laget denne med alternativt sukker i bunnen men vanlig melis i kremen. Den vart kjempegod og så enkel å lage 👏👏👏

Kakebotn:

  • 3 dl finesse bakesukker
  • 5 dl matolje
  • 7 egg
  • 8 dl kveitemjøl eller 6 dl med glutenfritt mjøl
  • 6 ts bakepulver
  • 3 ts kanel
  • 1 ts vaniljepulver
  • 800 gr skrella gulrøtter
  • 300 gr hakka sjokolade, nøtter eller eple. Dette trenger du ikkje ha i. Blir veldig god uten og👍
  • 1/4 ts salt
  • Finn fram ei bakebolle, eller kjøkkenmaskin.
  • Ha olje og sukker i bakebolla og visp lett sammen.
  • Ha i egg og visp til blandinga er tjukk. Eg brukte kjøkkenmaskin
  • Bland sammen det tørre og bland det inn i eggeblandinga.
  • Rasp gulrøttene og bland inn i røra.
  • Bland inn hakka sjokolade
  • Ha røra i ei bakepapir kledt langpanne, den til steikovnen
  • Sett ovnen på 175 grader og steik i ca 40 min.

Ostekrem

  • 300 gr smør
  • 3 bx naturell ost
  • 300 gr melis eller sukkerfri melis
  • Saft av 1/4 sitron
  • Bland sammen smør, vaniljepulver og sukker i bakebolla til kjøkkenmaskinen.
  • Visp til ei glatt og lys smørkrem
  • Visp osten i ei bolle for seg sjølv til den er glatt og mjuk
  • Bland den forsiktig saman med smørkremen
  • Ha sitron i til slutt
  • Bre over den avkjølte kaka
  • Lag litt mønster og nyt deilig kake.

0 kommentarer

Siste innlegg