Kje er eit kjøtt eg aldri har prøvd før. Fekk tak i eit lår og litt kjøtt som eg kan bruke til frikkase. Her har eg grilla låret og det vart utrulig saftig og godt 👍💝
- 1 lår av kje, var ca 1,5 kg
- 2 store sharlottløk
- 1 stor gul løk
- 1-2 dl vatn
Kutt opp løk og legg kjøttet oppå. Slå på litt vatn
Marinade
- 1-2 dl Olje
- 1-2 ss Bladpersille
- 1-2 ss Basilikum
- 1-2 ss Rosmarin
- 1 ts kvitløkspulver
- 1 ts løkpulver
- 2 ss smoked paprika
- 1 ss salt
Bland sammen urter, krydder og ha det i olja.
Smør inn kjøttet og legg på på grillen på inndirekte varme. Ca 70-100 grader. Hadde og ein røykboks med flis berekna på kjøtt.
Kjøttet låg i 4 timer på lav temperatur.
Skrudde opp temperaturen på slutten. Så grilla eg litt mais, pølser og biff👍
Serverte med ramsløkpesto, bakt potet, grilla mais og kvitløksdressing
0 kommentarer