Marinert laks på grillen ei halv side med laks er marinert i ein appelsin/klementinmarinade. Servert enkelt med poteter og agurksalat. Laksen får ein deilig røyksmak frå røykflisa
- 750 gr laks
- 4 Klementin
- 2 appelsin
- 1sssitronsaft
- 1 kinesisk Kvitløk
- 1/2 Chilli
- 3 ts Salt
- 1-2 ts Pepper
- Appelsinskall av 1 appelsin
Vask appelsin og klementin. Rasp skallet på 1 appelsin. Klem ut safta av appelsin og klementin.
Rasp kvitløk og finkutta chilli.
Ha i salt og pepper. Smak på marinaden om den er passe salt.
Slå marinaden over laksen og la det stå på benken 1 time før du har den på grillen.
Eg brukte Weber gassgrillen min(3 bluss) med røykboks. Weberflis for sjømat brukte eg.
130 gr inndirekte varme i 20 min(1 bluss)
Skru på alle 3 blussa og svi laksen i 10 min
Tilbehør
Agurksalat og kokte poteter, gulrøtter og rømme.
Det hadde nok vert godt med ein frisk appelsin eller mangosalat til
0 kommentarer