Grilla ølmarinert kalveflatbiff

 

Grilla flatbiff av kalv

  • 700 gr flatbiff av kalv

Marinade

  • 1 flaske mørkt øl (33 cl)
  • 1 ss konjakk
  • 2 ss honning
  • 1 finhakket løk
  • 1/4 ts chiliflakes
  • 1 finhakket kinesisk hvitløk
  • 1 ts finrevet ingefær
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 lime skall og saft

Kjøttet låg i marinaden i 24 timer.

Grilla på indirekte låg varme. Brukte snakemetoden med briketter.

Tida eg brukte var 3 timer før eg nådde 55 grader. Kjøttet kvilte ca 30 min og då var gradene komt opp i 58 grader

 

Saus:

Slo marinaden oppi ei panne og tilsatte 1 cup oksefond og 3 dl vatn. Kokte dette inn til eg fekk ei mørk og kraftig saus og smakte til med salt og pepper

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg