Grilla ølmarinert kalveflatbiff

 

Grilla flatbiff av kalv

  • 700 gr flatbiff av kalv

Marinade

  • 1 flaske mørkt øl (33 cl)
  • 1 ss konjakk
  • 2 ss honning
  • 1 finhakket løk
  • 1/4 ts chiliflakes
  • 1 finhakket kinesisk hvitløk
  • 1 ts finrevet ingefær
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 lime skall og saft

Kjøttet låg i marinaden i 24 timer.

Grilla på indirekte låg varme. Brukte snakemetoden med briketter.

Tida eg brukte var 3 timer før eg nådde 55 grader. Kjøttet kvilte ca 30 min og då var gradene komt opp i 58 grader

 

Saus:

Slo marinaden oppi ei panne og tilsatte 1 cup oksefond og 3 dl vatn. Kokte dette inn til eg fekk ei mørk og kraftig saus og smakte til med salt og pepper

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg