Grovt kornbrød

 

Grovt kornbrød

  • 6 dl vatn
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 ts fiberhusk
  • 8 dl Kveitemjøl
  • 4 dl Rug
  • 2 dl Sammalt kveite
  • 2 dl Havremjøl
  • 2 ts Salt
  • 0,5 dl Sirup
  • 1 dl Linfrø
  • 1 dl Solsikkekjerner
  • 1 dl Gresskarkjerner
  • 1 pk gjær

Ha fingervarmt vatn i bakebolle på maskinen. Tilsett gjær,korn og sirup og la det stå å svelle i 10 min.

Ha i olje og testen av det tørre til ein smidig deig.

Forhev i 2 timer

Fordel deigen i to former som er kledt med bakepapir og hev i 35 min over damp i vasken. Fyll vasken med varmt vatn. Sett rista oppå vasken og formene med brød og dekk med eit håndkle

Sett ovnen på 180 grader og steik i 20 min. Ta ut brøda av forma og sett inn i ovnen igjen i 15-20 min

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg