Grovt kornbrød
- 6 dl vatn
- 3 ss nøytral olje
- 2 ts fiberhusk
- 8 dl Kveitemjøl
- 4 dl Rug
- 2 dl Sammalt kveite
- 2 dl Havremjøl
- 2 ts Salt
- 0,5 dl Sirup
- 1 dl Linfrø
- 1 dl Solsikkekjerner
- 1 dl Gresskarkjerner
- 1 pk gjær
Ha fingervarmt vatn i bakebolle på maskinen. Tilsett gjær,korn og sirup og la det stå å svelle i 10 min.
Ha i olje og testen av det tørre til ein smidig deig.
Forhev i 2 timer
Fordel deigen i to former som er kledt med bakepapir og hev i 35 min over damp i vasken. Fyll vasken med varmt vatn. Sett rista oppå vasken og formene med brød og dekk med eit håndkle
Sett ovnen på 180 grader og steik i 20 min. Ta ut brøda av forma og sett inn i ovnen igjen i 15-20 min
0 kommentarer