Grovt kornbrød

 

Grovt kornbrød

  • 6 dl vatn
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 ts fiberhusk
  • 8 dl Kveitemjøl
  • 4 dl Rug
  • 2 dl Sammalt kveite
  • 2 dl Havremjøl
  • 2 ts Salt
  • 0,5 dl Sirup
  • 1 dl Linfrø
  • 1 dl Solsikkekjerner
  • 1 dl Gresskarkjerner
  • 1 pk gjær

Ha fingervarmt vatn i bakebolle på maskinen. Tilsett gjær,korn og sirup og la det stå å svelle i 10 min.

Ha i olje og testen av det tørre til ein smidig deig.

Forhev i 2 timer

Fordel deigen i to former som er kledt med bakepapir og hev i 35 min over damp i vasken. Fyll vasken med varmt vatn. Sett rista oppå vasken og formene med brød og dekk med eit håndkle

Sett ovnen på 180 grader og steik i 20 min. Ta ut brøda av forma og sett inn i ovnen igjen i 15-20 min

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg