Gulrotbrød

 

 

Halvgrovt gulrotbrød

  • 5 dl naturell laktosefri youghurt
  • 3 dl Vatn
  • 2 ts Salt
  • 1 ss Honning
  • 3 ss olje
  • 1 pk Gjær
  • 1/2 l Grovt kveitemjøl
  • Fint kveitemjøl
  • 1 dl Solsikkekjerner
  • 1 dl Gresskarkjerner
  • 4 Gulrøtter
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 egg til pensling
  • Maldonsalt til å strø over brødet

Varm opp vatn og youghurt til fingervarmt. Ha i honning, frø og gjær, la det stå å svelle mens du rasper gulrøtter.

Ha i salt, olje og mjøl og elt i 15 min.

 

Forhev 1 time

Del deigen i to og ha i former som er smurt eller kledt med bakepapir.

Etterhev i ca 1 time. Pensle med egg og strø på litt maldonsalt.

Steik i nederste rille på 225  grader i 50-60 min

Etter 25 min ta ut brødet og stek videre uten form til det er gjennomsteikt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg