Halvgrovt gulrotbrød
- 5 dl naturell laktosefri youghurt
- 3 dl Vatn
- 2 ts Salt
- 1 ss Honning
- 3 ss olje
- 1 pk Gjær
- 1/2 l Grovt kveitemjøl
- Fint kveitemjøl
- 1 dl Solsikkekjerner
- 1 dl Gresskarkjerner
- 4 Gulrøtter
- 1 ss fiberhusk
- 1 egg til pensling
- Maldonsalt til å strø over brødet
Varm opp vatn og youghurt til fingervarmt. Ha i honning, frø og gjær, la det stå å svelle mens du rasper gulrøtter.
Ha i salt, olje og mjøl og elt i 15 min.
Forhev 1 time
Del deigen i to og ha i former som er smurt eller kledt med bakepapir.
Etterhev i ca 1 time. Pensle med egg og strø på litt maldonsalt.
Steik i nederste rille på 225 grader i 50-60 min
Etter 25 min ta ut brødet og stek videre uten form til det er gjennomsteikt
0 kommentarer