Halvgrovt grytebrød

 

 

Halvgrovt grytebrød

  • 4 dl vatn
  • 250 gr sammalt kveite
  • 250 gr fint kveitemjøl
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts gjær
  • Ha alt det tørre i ei bakebolle. Tilsett vatnet og rør sammen. Deigen skal være fast men klissete.
  • Hev deigen i 12-18 timar på benken.
  • Kvelv deigen på eit bakepapir med godt med mjøl på. Brett sammen deigen frå kanten og innover. Pass på at det ikkje klistrer seg til bakepapiret. La deigen heve med brettekanten ned på papiret. Ha på meir mjøl om nødvendig. Ha over bakebolla og hev i 1 1/2 time.
  • Sett steikovnen på 250 grader.
  • Sett inn gryta og la den stå 30 min, ha mjøl i bunn før du har i brødet som er ferdighevet.
  • Steik i 30 min med lokket på. Nederste rille
  • Skru ned ovnen til 200 grader og ta av lokket. Steik videre i 10-15 min.
  • Avkjøl på rist.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg