Hardingebiff er ein rett som min mann fekk når han var barn. Han hadde lyst på dette og eg har etter beste evne prøvd å gjenskape denne retten for han. Min mann var veldig fornøyd med resultatet.
- 1 pk kjøttpølser ca 450 gr
- 8 skiver tynnskåret bacon
Steik dette og ta tilside
Kok ut panna med 5 dl vatn
- 2 ss Melange
- 2 ss hvmel
- 1/2 L vatn
- 1 cup oksefond
- Salt og pepper
Smelt smør og ha i mel og spe med vatnet du kokte ut panna i. Ha i Oksefond og pølsene i sausen og kok i 10 min til melsmaken er borte. Ha i baconet rett før servering slik at det er litt sprøhet i det når det skal serveres. Smak til med salt og pepper
Eg serverte med potet, gulrot og kålrot som var dampa.
Du kan og servere med pasta eller ris og ein god salat.
Du kan og bytte ut pølsa med karbonadedeig.
0 kommentarer