Innbakt pizza

 

Innbakt pizza er aldeles nydeleg. Eg har lenge gått med tanken om å lage pizza med pasta bolognese. Dette var en innertier og deigen var heilt fantastisk å jobbe med, du kan kjevle den akkurat så tynn du vil ha den uten å bruke mjøl.

DEIGEN

  • 1 l pizzamjøl
  • 3 dl vatn
  • 6 ss nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts tørrgjær

Ha kaldt vatn og olje i kjøkkenmaskinen og tilsett alt det tørre og elt i 10-15 min. La deigen stå på kjøkkenbenken i minst 7 timar

SAUSEN

  • 500 gr kjøttdeig
  • 1 egg til pensling av pizzaen
  • 1 paprika
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 kinesisk kvitløk
  • 1 ss fersk timian
  • 1 cup oksefond
  • 1 ssmelange blå til steiking
  • 1 ts salt smak til
  • 1 ts pepper smak til
  • 10 tomater
  • 150 gr ost
  • 1 ss sukker
  • 100 gr spagetti, kok i 2 min sil av og ha i sausen

Ha alle grønsakene i ei panne med smør og steik i ein halv time. det blir veske etterkvart. mos dette med stavmikser.

smak til med krydder og tilsett.

steik kjøttdeigen og tilsett sausen.

bak ut 8 rundinger og fordel  kjøttsaus på kvar.

Steik på 225 grader i 25 min

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg