Innbakt pizza

 

Innbakt pizza er aldeles nydeleg. Eg har lenge gått med tanken om å lage pizza med pasta bolognese. Dette var en innertier og deigen var heilt fantastisk å jobbe med, du kan kjevle den akkurat så tynn du vil ha den uten å bruke mjøl.

DEIGEN

  • 1 l pizzamjøl
  • 3 dl vatn
  • 6 ss nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts tørrgjær

Ha kaldt vatn og olje i kjøkkenmaskinen og tilsett alt det tørre og elt i 10-15 min. La deigen stå på kjøkkenbenken i minst 7 timar

SAUSEN

  • 500 gr kjøttdeig
  • 1 egg til pensling av pizzaen
  • 1 paprika
  • 2 gulrøtter
  • 1 løk
  • 1 kinesisk kvitløk
  • 1 ss fersk timian
  • 1 cup oksefond
  • 1 ssmelange blå til steiking
  • 1 ts salt smak til
  • 1 ts pepper smak til
  • 10 tomater
  • 150 gr ost
  • 1 ss sukker
  • 100 gr spagetti, kok i 2 min sil av og ha i sausen

Ha alle grønsakene i ei panne med smør og steik i ein halv time. det blir veske etterkvart. mos dette med stavmikser.

smak til med krydder og tilsett.

steik kjøttdeigen og tilsett sausen.

bak ut 8 rundinger og fordel  kjøttsaus på kvar.

Steik på 225 grader i 25 min

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg