Innbakt pizza er aldeles nydeleg. Eg har lenge gått med tanken om å lage pizza med pasta bolognese. Dette var en innertier og deigen var heilt fantastisk å jobbe med, du kan kjevle den akkurat så tynn du vil ha den uten å bruke mjøl.
DEIGEN
- 1 l pizzamjøl
- 3 dl vatn
- 6 ss nøytral olje
- 2 ts salt
- 1 ts tørrgjær
Ha kaldt vatn og olje i kjøkkenmaskinen og tilsett alt det tørre og elt i 10-15 min. La deigen stå på kjøkkenbenken i minst 7 timar
SAUSEN
- 500 gr kjøttdeig
- 1 egg til pensling av pizzaen
- 1 paprika
- 2 gulrøtter
- 1 løk
- 1 kinesisk kvitløk
- 1 ss fersk timian
- 1 cup oksefond
- 1 ssmelange blå til steiking
- 1 ts salt smak til
- 1 ts pepper smak til
- 10 tomater
- 150 gr ost
- 1 ss sukker
- 100 gr spagetti, kok i 2 min sil av og ha i sausen
Ha alle grønsakene i ei panne med smør og steik i ein halv time. det blir veske etterkvart. mos dette med stavmikser.
smak til med krydder og tilsett.
steik kjøttdeigen og tilsett sausen.
bak ut 8 rundinger og fordel kjøttsaus på kvar.
Steik på 225 grader i 25 min
0 kommentarer