Kalkunfilet på nyttårsafta. Det passer fint at de selger fileter av kalkun. Ein heil kalkun er litt i overkant for to personer🥰🎉😇
- 1 kalkunfilet denne var 600 gr
- 2-3 ts salt
- 2 ts pepper
- 1 ts løkpulver
- 1 ts kvitløkspulver
- 1/2 lime, safta
- 3 klementiner, safta
- 1 appelsin, safta
- 1 kanelstang
- 1 stjerneanis
- 1 lauberblad
- 1-2 ss brunt sukker eller Sukkr gold
Krydre med salt, pepper, kvitløkspulver og løkpulver
Legg fileten i ei skål.
Ha på lime, appelsin,clementin, sukker, lauberblad, kanelstang og stjerneanis.
La det stå på benken i minst 4 timer. Du kan marinere og sette i kjøleskapet 1-2 dager før det skal brukes.
Eg steiker kalkunfileten i min nye ovn på kalkunfiletprogrammet🤣😇Lar kalkunen kvile i minst 15 min mens eg lager sausen.
Du kan og steike heilt vanlig 🥰
200 grader i ca 35 min eller til du når 64 grader. Dei siste gradene stig det under kviling
Serveres med dampa poteter, rosenkål som er dampa, waldorfsalat og saus
Waldorfsalat:
https://lailasmat.blogg.no/waldorfsalat-ala-laila.html
Saus:
- 2 ss smør/margarin
- 2 ss kveitemjøl
- 5 dl Kraft
- 1 dl Fløyte
- Salt
- Pepper
Brun mjøl og smør og tilsett krafta litt etter litt. La det koke i 10-15 minutter.
Tilsett fløyten til slutt og kok opp. Smak til med salt og pepper