Kanelsnurrer er nydeleg godt og desse vart etter minimal heilt perfekte.
Søt gjærdeig
- 4 egg
- 150 gr sukker
- 200 gr melange blått
- 5 dl melk laktosefri
- 50 gr gjær
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- 1 1/2-2 l kveitemjøl
- Visp eggedosis av egg og sukker. Bland i den varme melka og ha i det tørre litt etter litt. ha i smøret i terninger og elt i 10-15 min etter at smøret er blanda i mjølet.
- Forhev i 45 min
Fyll
- 100 gr mjukt smør/melange laktosefritt
- Bak ut ein rektangel og ha på mjukt smør, sukker og kanel. Rull ei pølse og skjær opp i passe bollestørrelser. Du får 27 boller av denne deigen.
- Etterhev 45 min
- steik på 200 grader i ca 12 min
0 kommentarer