Kinesisk chillibiff

Kinesisk Chillibiff vart ein innertier.

Eg er veldig glad i kinesisk mat og denne vart litt spicy slik eg liker det. Du må prøve denne, lover at du ikkje blir skuffa.

DU TRENGER TIL STEIKING AV KJØTET

  • 500 g mørbrad
  • 5 dl nøytral vegetabilsk olje, til fritering
  • 1 ts ingefær (20 g frisk)
  • 1 kinesisk kvitløk, finhakket
  • 1 pk wokblanding
  • 2 ts chiliflakes
  • 1 ss  koriander( frisk dersom du har)
  • 8 toppa ss maizena
  • 1/2 ts sesamfrø

MARINADE

  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1/4 ts sukker
  • 1 egg, pisket


SAUS

For dei som vil ha mykje saus, då dobler du oppskrifta.

  • 4 ss eddik
  • 3 ss honning
  • 2 ss ketchup (aller helst Heinz)
  • 1 ss søt soyasaus, gjerne ketjap  manis
  • 1 ts sesamolje


SLIK GJERE DU:

  1. Skjær biff i strimler, bland ingrediensene til marinadesaus sammen og hell marinaden over biffstrimlene i en bolle. La det stå i minimum 20 minutter.
  2. Tilsett maisenna sammen med biffstrimlene og bland godt sammen. Kjøttet skal være godt dekket med mel.
  3. Varm opp olje til mellom 170-180 ˚C, ta en liten håndfull biffstrimler om gangen og fres dem i 2 minutter, og rør biffstrimlene rundt i olje slik at de får en jevnere farge og steking. Legg kjøttet over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
  4. Bland ingrediensene til sausen i en kjele, gi den et oppkok og la den få koke i et par minutter.
  5. Fres hvitløk, krydder og wokblanding 1 ss olje, ha i stekte biffstrimler og bland godt, hell så over sausen og bland godt slik at alle biffstrimlene er godt dekket
  6. Strø over sesamfrø rett før servering

Server med ris eller nudler

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg