Kinesisk Chillibiff vart ein innertier.
Eg er veldig glad i kinesisk mat og denne vart litt spicy slik eg liker det. Du må prøve denne, lover at du ikkje blir skuffa.
DU TRENGER TIL STEIKING AV KJØTET
- 500 g mørbrad
- 5 dl nøytral vegetabilsk olje, til fritering
- 1 ts ingefær (20 g frisk)
- 1 kinesisk kvitløk, finhakket
- 1 pk wokblanding
- 2 ts chiliflakes
- 1 ss koriander( frisk dersom du har)
- 8 toppa ss maizena
- 1/2 ts sesamfrø
MARINADE
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamolje
- 1/4 ts sukker
- 1 egg, pisket
SAUS
For dei som vil ha mykje saus, då dobler du oppskrifta.
- 4 ss eddik
- 3 ss honning
- 2 ss ketchup (aller helst Heinz)
- 1 ss søt soyasaus, gjerne ketjap manis
- 1 ts sesamolje
SLIK GJERE DU:
- Skjær biff i strimler, bland ingrediensene til marinadesaus sammen og hell marinaden over biffstrimlene i en bolle. La det stå i minimum 20 minutter.
- Tilsett maisenna sammen med biffstrimlene og bland godt sammen. Kjøttet skal være godt dekket med mel.
- Varm opp olje til mellom 170-180 ˚C, ta en liten håndfull biffstrimler om gangen og fres dem i 2 minutter, og rør biffstrimlene rundt i olje slik at de får en jevnere farge og steking. Legg kjøttet over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
- Bland ingrediensene til sausen i en kjele, gi den et oppkok og la den få koke i et par minutter.
- Fres hvitløk, krydder og wokblanding 1 ss olje, ha i stekte biffstrimler og bland godt, hell så over sausen og bland godt slik at alle biffstrimlene er godt dekket
- Strø over sesamfrø rett før servering
Server med ris eller nudler
0 kommentarer