Klippfisk eller torkafisk som me Bømlinger misvisende kaller det. Servert med godt tilbehør
Fakta funnet på Google:
Klippfisker saltet og tørket fisk, som helst produseres av torsk, men hyse, lange, brosme eller sei kan også brukes. Klippfisk er eit langt meir foredla produkt enn tørrfisk, og må ikkje bli forveksla med denne. Tørrfisk tørkes ute i vinden, og er ikkje tilsatt salt. Klippfisk tørkes nå innendørs, og er alltid tilsatt store mengder salt. Dersom du lager tørrfisken sjølv slik eg gjer så tørker me den ute.
Ingredienser:
- klippfisk, 250 gr PR person
- Bacon/flesk 50 gr PR person
- Potet, 3 PR person
- Gulrot, 1-2 PR person
- 1 l Melk
- 3 ss Melange blå
- 4 ss Kveitemjøl
- 2 ts Salt
- 1 ts Pepper
- 4 rasp på raspa med Muskat
Fisken
Vann fisken ut i 12 timer. Kok på låg varme i minst 4 timer. Min fisk var veldig tørr og treng difor lang koking.
Saus
- 3 ss blå Melange
- 4 ss kveitemjøl
- Ca 1 liter laktosefri melk
- Salt to ts
- Pepper ei ts
- Muskat tre fine rasp på raspa
Smelt margarin og ha i kveitemjøl. Spe med melk til passe saus. Smak til med sakt pepper og muskat. Nokon liker å ha løk i sausen men det bruker ikkje eg.
Server med steikt flesk/bacon og poteter og gulrot.