Lammesadel er noko eg ikkje har prøvd før så det får eg nok til 🤩🤩🤩 etter å ha googla litt landa eg på ein blanding av ulike tips, tilpassa det eg hadde av ingredienser 💝😀
- 1 lammesadel ca 1,4 kg
- 2 kinesisk Kvitløk
- 1 bunt Vårløk
- 1 Chilli
- 1-2 gul Løk
- 2 ts Salt,
- 1 ts pepper,
- 1 ss timian(tørka krydder)
- 2 stenger med Selleristang
- 3 ss nøytral Olje
- 1/2 sitron både skall og saft
- 1/2 l Kjøttkraft.
- 3 gulrøtter
- 7 små tomater
Marinade:
Kjør sammen olje, 1 av kvitløken, det grønne på vårløken, chilli, timian, salt og pepper i foodprossesoren. Bland inn sitronen.
Skjær kutt i fettlaget og smør inn med marinaden både oppå og under på lammesadelen. La den stå å marinere i ein time
Gjer klar ei form.
Kutt opp løk, kvitløk, selleri, tomater og gulrøtter og legg i bunnen av panna. Fyll på 1/2 l kjøttkraft
Sett inn forma med grønsaker mens du varmer opp ovnen. La det stå til ovnen er varm. Legg på kjøttet og steik til det er 70 grader.
Ta ut kjøttet og la det kvile litt før du skjærer ut filetene. Brun dei i panna før servering så de får steikeskorpe. Etter at du har steikt det i panna har det nådd 70 grader.
Saus
Sil lækrafta i ei skål og klem ut all veske gjennom sila.
Bruk dette som base på sausen.
Brun mjøl og smør 1 ss av kvar. Spe med kraft og smak til med salt og pepper.
Tilbehør
Kokte Poteter
Dampa Asparges
tyttebærsyltetøy