Lettsalta torsk med rotmos
150-250 GR fisk per person. Du kan kjøpe den i butikken eller salte sjølv slik eg har gjort. Då strør eg salt over fisken setter i kjøleskapet natta over og skyller godt av den før koking.
Trekk fisken i ca 20 min, skal ikkje koke.
Rotmos:
- 6 poteter
- 5 gulrøtter
- 2-3 dl melk, laktosefri
- 2-3 ss blå Melange
- 1-2 Ts salt. smak til
- 1 Ts pepper, smak til
- 1/2 Ts muskat, smak til. for ei som ikkje liker muskat så har du det ikkje i.
kok potet og gulrot mørt. Mos dei og tilsett Melange og melk, smak til med krydder og server.
Purreløksmør med egg:
- 1/2 purre finkuttes
- 100 går Melange blå
- 4 egg, kutt i båter. Kok dei til smilende. Eg koker i dampovn 5 min.
Ha Melange i ei gryte. Når dette har smelta har du i purreløk. La det surre 3-4 min.
0 kommentarer