Loff med sprø skorpe, denne er god til skalldyr, som du ser av bildet under så brukte eg den til eit lite skalldyrbord eg hadde.
- 150 gr blå melange
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 3 dl melk
- 1 ts tørrgjær(1 pk)
- 2 egg
- 1-1 1/2 l mjøl
Ha det våte oppi bakebolle på kjøkkenmaskinen din. Tilsett alt det tørre til du. Har ein smidig deig. Tilsett melange i terninger og kjør mi 10-15 min.
heving 23 timer
Del deigen i to og ha det i to brødformer kledt med bakepapir.
Etterheving 1 time
sett formene nederst i ovnen. Slå ett glass vatn unn i ovnen for å skape damp.
250 gr i 30 min
- TIPS:Du kan sjølvsagt varmheve deigen, da bruker du fingervarm veske og 50 gr gjær. hever da til deigen har fått dobbel størrelse.
0 kommentarer