Luftige,lette og søte kveiteboller er godt det. Dei kan lages uten fyll, men er gode med både rosiner og sjokolade🥰
- 5 dl melk
- 750 gr kveitemjøl
- 125 gr melis(eg brukte sukrinmelis)
- 125 gr melange/smør
- 50 gr gjær
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
Kok opp melka, Melange sammen med melisen og kjøl ned til 37 grader. Ha melka i kjøkkenmaskinen og ha gjæren i når melka er passe varm. bland inn det tørre litt etter litt til ein smidig deig.
Hev i 1 time
trill ut boller og legg på bakebrett.
Etterhev i 45 min.
Steik på 225 grader i 8-12 min
Fyllet eg brukte her:
- 1 bx gryr kokos raps(vispbar)
- 2 ts vaniljesukker
- 1 bx Bringebær som du knuser sammen med 2 ss melis(eg brukte sukrinmelis)
TIPS:
- Ha i 100 gr rosiner når du triller ut.
- Ha ei rute med yndlingssjokoladen din når du triller ut.
- Smelt sjokolade og ha over når dei er steikt
- Vaniljekrem kan du sprøyte inni bollene når dei er steikte
- Server med fløyte og bær
0 kommentarer